Hvem er Videnscenteret?

Videnscenter for Automation og Robotteknologi åbner ikke bare dørene for elever med tekniske fingre, men tager også imod det lokale erhvervsliv, der får adgang til udstyret, når nyt skal testes i et teknologisk miljø.

Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Syd)

Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Syd) er etableret som et konsortium bestående af Syddansk Erhvervsskole i Odense, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning og EUC Syd i Sønderborg. Videnscentret har eksisteret siden 2017 og Børne- og Undervisningsministeriet har tildelt bevilling til og med 2024.  Målet er med højteknologisk udstyr at skabe en metropol inden for den teknologiske udvikling og for at sikre prestige inden for erhvervsuddannelserne.

Bæredygtighed og grøn omstilling
Vi arbejder med bæredygtighed og grøn omstilling og vores fokus er på, at indsamle data og formidle viden til underviserne på erhvervsuddannelserne. Vi vil blive dygtigere til at undervise eleverne i det mindset som en bæredygtig udvikling kræver. Vores mål er at undervise praktisk og anvendelsesorienteret, når det gælder grøn omstilling. Det betyder også at bæredygtighed tankes ind som en naturlighed del, når materialer, metoder og løsninger vælges.

Målgrupperne for arbejdet i videnscentret er:

  • Faglærere på erhvervsuddannelser
  • Elever både på erhvervsskoler og i grundskolen
  • Uddannelsesinstitutioner og virksomheder

Se FILM: Kom rundt til alle som er en del af Videnscentret.
Videnscentret bidrager som sparringspartner, hvis faglærerne på erhvervsuddannelserne har spørgsmål i forhold til robotteknologi. I Herning er der fokus på 3D print i metal og forskellige plasttyper. Videnscentret laver også forløb, så eleverne kan deltage i den grønne omstilling.

Vi er bl.a. sat i verden for at hjælpe erhvervsskoler med at implementere ny viden og udstyr i deres undervisning. Som regel har de ikke tid til at sætte sig ind i alt det nye. Vi undersøger ny teknologi og får klædt eleverne på til fremtidens arbejdsmarked.

Videnscenterets kompetencer er spredt ud over de 3 partnerskoler, Syddansk Erhvervsskole, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og EUC Syd. På nogle punkter komplimenterer vi hinanden, og andre punkter er vi mere specialiseret på den enkelte skole. Kompetencerne hos de forskellige skoler kan du finde herunder:

Syddansk Erhvervsskole:

  • Virtual Reality (VR)
  • Droner

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier:

  • 3D Design
  • 3D Print

EUC Syd:

  • Robotteknologi
  • Automation

Finder du det her interessant, eller vil du gerne høre mere om det, så tøv ikke med at ringe til os for at høre mere om, hvad vi beskæftiger os med.

 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Kontakt

Leif Keller ElsborgVidenscenterchef51314795lke@eucsyd.dk

Kontakt

Søren AbildgaardKonsulent40238805sakr@sde.dk