Målgruppe

Hovedforløb

EUX

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

5 timer 30 minutter

Uddannelse

Industriteknikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Syd)

Formålet med dette skoleforløb er at introducere eleverne til begrebet bioplast og udforske
dets forskelle fra traditionel plast

Beskrivelse

Formålet med dette skoleforløb er at introducere eleverne til begrebet bioplast og udforske dets forskelle fra traditionel plast. Eleverne vil lære om ressourcerne, der bruges til at fremstille bioplast, og undersøge, hvorfor biomasse er en bedre ressource i forhold til olie og gas.

Derudover vil eleverne få viden om nedbrydningen af bionedbrydelig plast og lære om vigtigheden af korrekt sortering og håndtering af plastaffald. Som en praktisk aktivitet vil eleverne opdele plastik efter plasttype så det kan genanvendes, samt konstruerer og 3D-printe en mobilholder ved hjælp af bioplasten PLA.

I denne opgave kommer man ind omkring nogle af de basale funktioner i brugen af Onshape, samtidigt med at man konstruerer en mobilholder som kan 3D printes på en FDM 3D printer. Mobilholderens design overholder de guidelines som er beskrevet i Design for Additive Manufacturing. Den grønne tankegang er med i designet, mobilholderen kan 3D printes uden brug af support, og fremstilles i materialetypen PLA som lavet på majs som er bionedbrydeligt og kan genanvendes 100%.

Læringsmål

  • Eleven bliver introduceret til begrebet bioplast
  • Eleven kender forskellen fra traditionel plast til bioplast
  • Eleverne vil lære om ressourcerne, der bruges til at fremstille bioplast samt undersøge hvorfor biomasse er en bedre ressource i forhold til olie og gas

Materialet er blevet downloadet af 2 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.