Målgruppe

Hovedforløb

EUX

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

28 timer 00 minutter

Uddannelse

Industriteknikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Syd)

Dette undervisningsmateriale omhandler cirkulær produktion og økonomi i forbindelse med 3D-printteknologi. Materialet er opdelt i tre hoveddele: Introduktion, hvad er 3D-print og cirkulær økonomi, fordele ved 3D-print i cirkulær produktion, implementering af cirkulær økonomi i 3D-printprocessen, en case-studie om Adidas Futurecraft Loop-skoen, og til sidst tid til diskussion og refleksion samt en case opgave.

Beskrivelse

Dette hæfte handler om cirkulær produktion og økonomi i forbindelse med 3D-print. I hæftet vil vi udforske, hvordan 3D-printteknologien kan revolutionere måden, vi producerer og forbruger på, ved at integrere principperne om cirkulær økonomi. Vi vil se på fordelene ved 3D-print, principperne for cirkulær økonomi og hvordan de kan implementeres i 3D-printprocessen. Til sidst i hæftet vil I blive stillet en opgave, hvor I skal re-designe et hverdagsprodukt med henblik på, at det skulle kunne 3D printes og indgå i cirkulær produktion og økonomi. Allerede nu er det en god ide at have denne opgave i tankerne mens I læser hæftes indhold.

Formål:
Gennem dette undervisningsmateriale forventes det, at I som eleverne udvikler jeres kreative og innovative tankegang i forhold til at skabe bæredygtige og cirkulære løsninger. I vil også blive udfordret til at tænke over jeres eget forbrug og reflektere over, hvordan jeres handlinger kan påvirke miljøet og ressourceforbruget. Case-opgaven giver jer mulighed for at anvende teorien i praksis og opnå erfaring med produktudvikling og bæredygtig design.

Læringsmål

  • Forståelse af begreberne 3D-print og cirkulær økonomi.
  • Kendskab til fordelene ved at implementere 3D-print i cirkulær produktion.
  • Evne til at identificere industrielle anvendelsesområder for 3D-print og cirkulær økonomi.
  • Kendskab til principperne i Whatt.io 7R-modellen og forståelse af, hvordan de kan anvendes til at fremme cirkulær økonomi.
  • Evne til at analysere udfordringer og barrierer for cirkulær produktion og 3D-print, samt formulere løsningsstrategier.
  • Praktisk erfaring med at anvende 3D-printteknologi og cirkulær økonomi principper gennem case-opgaven.

Materialet er blevet downloadet af 2 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.