Målgruppe

Hovedforløb

EUX

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

30 timer 00 minutter

Uddannelse

Industriteknikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Syd)

3D-PRINT SOM FORRETNINGSMODEL med fokus på bæredygtighed, 3D-print - additiv manufacturing, innovation, iværksætteri og forretningsmodeller.

TAG HUMANITÆR HANDLING MED 3D-PRINT med fokus på humanitære udfordringer. Bæredygtighed hvor 3D print - Additiv Manufacturing-teknologier kan medvirke til at afhjælpe svære natur- eller menneskeskabte krisesituationer og medvirke til at redde liv og værdier.

Beskrivelse

Projektcase 1
3D-PRINT SOM FORRETNINGSMODEL
med fokus på bæredygtighed, 3D-print – additiv manufacturing, innovation, iværksætteri og forretningsmodeller.
En mindsetting undervisningscase hvor eleverne får mulighed for at arbejde med Additive Manufacturing i relation til innovation, bæredygtighed, iværksætteri og forretningsmodeller. Eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt og innovativt med opgaver, der tager udgangspunkt i 3D-print som en ny teknologi.

Projektcase 2
TAG HUMANITÆR HANDLING MED 3D-PRINT
med fokus på humanitære udfordringer. Bæredygtighed hvor 3D print – Additiv Manufacturing-teknologier kan medvirke til at afhjælpe svære natur- eller menneskeskabte krisesituationer og medvirke til at redde liv og værdier.
En mindsetting undervisningscase hvor eleverne får mulighed for at rette fokus på og arbejde med 3D-print og Additive Manufacturing ift. humanitære udfordringer, såsom pandemier, krige og naturkatastrofer. Eleverne får et indblik i, hvordan 3D-print kan bidrage til at løse nogle af verdens sværeste humanitære problemstillinger.

Læringsmål

  • Forståelse for Additive Manufactoring som det, man kalder en ”distruptive” teknologi. Altså en teknologi der overtager en plads på markedet fra en tidligere produktionsmetode.
  • Forståelse for de humanitære problemstillinger, som AM kan bidrage til at løse.
  • Forståelse for de innovative produktionsmuligheder, som AM kan tilbyde i et forretningsperspektiv.
  • Forståelse for de innovative og bæredygtige produkter og fremstillingsmetoder, som AM – 3D print kan medvirke til i forbindelse med grøn omstilling, power 2 X, miljøsikring etc.
  • Erfaring med caseorienteret og selvstændigt innovativt arbejde.
  • Erfaring med udarbejdelse og fremlæggelse af et selvstændigt pitch.
  • Erfaring med løsningsorienteret casearbejde i et bæredygtighedsperspektiv.

Materialet er blevet downloadet af 3 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.