Godt og stærkt samarbejde har allerede ført til, at snedkeruddannelserne kan teste ny teknologi af fra Videnscentret.

Uddannelsesleder Rasmus Holten er begejstret over robotten fra Universal Robots med excentersliber fra OnRobot og Mimic fra Nordbo Robotics.

Spritnyt snedkerværksted giver styrket læringsmiljø for eleverne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Uddannelsesleder Rasmus Holten ved Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier er overbevist om, at robotteknologi i snedkerfaget vil øge elevernes nysgerrighed og motivation.

Den nye teknologi gør det muligt at afprøve afkroge af snedkerfaget, som vi ikke har kunnet tidligere. Og i sidste ende kan ny teknologi gøre en forskel, når det præger mindsettet i branchen ved, at lærlingene får den nyeste viden på skolen. Det sker helt automatisk, når de leger med materialer og udfordrer teknologien, men vigtigst er deres nysgerrighed på produktion og håndværk,” siger uddannelsesleder Rasmus Holten.

De seneste tre år er der gradvist kommet flere maskiner til værkstedet, så skolen nu står med landets stærkeste, mest fremtidssikrede og bredeste maskinpakke i topkvalitet.

FAKTA
Snedkerafdelingen ved Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier får nyt værktøj og nye lokaler i hverdagen. Snedkerværkstedet bliver udvidet med 1.300 kvadratmeter, som ligger i forlængelse af den eksisterende bygning og kommer til at indeholde nye klasselokaler, omklædningsrum til uddannelsernes mænd og kvinder og et stort værksted.

FAKTA: Snedkerværkstedet bliver udvidet med hele 1.300 kvadratmeter.