Agedrupskole har været forbi Videnscentrets Makerspace for at blive inspireret til et nyt skoleår.

Kun FANTASIEN sætter grænserne: Agedrupskole har været forbi Videnscentrets MAKERSPACE for at blive inspireret til nyt skoleår. ”Det gælder om, at bruge teknologien i det vi ellers laver,” lyder det fra lærer Kasper Kortemose. Han var sammen med alle sine kolleger, og kunne se mulighederne i at bruge Makerspace i undervisningen: ”Vi har materialer som folie og knowhow samlet her i Makerspace – så skal vi bare lære at bruge det, og kun fantasien sætter grænserne”, siger Kasper Kortemose. Skolen arbejder projektbaseret 8 uger om året, og det er bl.a. her de vil bruge Makerspace.

Eleverne kan prøve og skabe noget nyt, som de ikke kan lave på skolen. Oprettelsen af Makerspacet er finansieret af Villum Fonden.

Ambitionen er, at så mange elever som muligt fra 0.- 9. klasse aktivt bruger Makerspacet, og at forløbene bliver en integreret del af elevernes ”science kapital.”

Værkstedet er bemandet, og udstyret med fx dobots og 3D printere gør det muligt for skolebørn og deres lærere selv at konstruere prototyper på egne opfindelser og teste funktionerne.

Tradition koblet med teknologi
Min 4. klasse kan designe deres egen julepynt i år.” Eleverne på Agedrupskole kan tegne deres pynt i et tegneprogram og senere male deres 3D -printede julepynt.
”Med Makerspace kan jeg se, at vi kan få produceret julepynt på en helt ny og anderledes måde i år. Det bliver et minde eleverne kan tage med hjem, der giver mere værdi end de guirlander, som vi plejer at lave til klasseværelset”, lyder det fra lærer Susanne Stensgaard. Hun kan også se for sig, hvordan et kommende stenalderprojekt kan bringes ind i nutiden ved at lave amuletter af træ på maskinerne i Makerspace.

Brian Marthinsen

Interesseret? Så kontakt

Brian Marthinsen
Tekniker