Rune Blicher Petersen demonstrerede sit projekt til weekendens Havnekulturfestival med et transportbånd, der er koblet til en UR (kollaborativ robot). 250-300 nysgerrige og teknologiinteresserede kiggede forbi science-tech området ved Videnscentrets stand.

Mellem 250-300 nysgerrige børn, unge og deres forældre var igennem standen. De hørte om, hvordan robotteknologi er noget man kan lære i forskellige erhvervsuddannelser.
Rune Blicher Petersen uddanner sig til automatiktekniker, og hans opstilling gik ud på, at koble UR til et sorteringsanlæg, der består af transportbånd og følere. De registrerer hvilket materiale, der kører på transportbåndet.
Man kan bruge omstillingen til at sortere, hvad som helst i industrien. Alt lige fra skruer og møtrikker til fx plastik.
Arrangørerne skønner, at der har været 10-12.000 gæster i løbet af weekenden.