Vi gør status på året der gik

Julen venter lige om hjørnet, og vi vil gerne benytte lejligheden til at se tilbage på et godt år og frem mod 2022.

Et 2021 som var spækket med aktiviteter, kurser, netværksmøder og et brag af et ROBOTBRAG. Med mere end 3.000 deltagere over to dage og 76 udstillere slog robotinteressen igen rekord, da ROBOTBRAG gjorde comeback på Teknologisk Institut med en 100-års fødselsdagsfest for robotterne. Vi var med til at inspirere næsten 700 elever fra erhvervsskolerne og 300 studerende fra de videregående uddannelser på læringsdagen.

I år har vi fået 3,4 mio kr. Bevilliget til nyinvesteringer til udstyr samt 6 mio. kr. til udvikling af aktiviteter med fokus grøn omstilling og bæredygtighed. Nyinvesteringer for udstyr som bl.a. bliver brugt på 3D-scannere til Herningsholm erhvervsskole og gymnasier for næsten 500.000. Derudover indkøbes der robotter til blandt andet Syddansk Erhvervsskole i Odense og EUCSYD i Sønderborg.

Tak til alle vores samarbejdspartnere og kunder for opbakningen og samarbejdet i det forgangne år.

Projekter i 2022 - Cobot Knowledge Lab 2.0

Cobot Knowledge Lab 2.0

Vi er gået sammen med Industriens Fond, Teknologisk Institut, rådgivningsvirksomheden Implement Consulting Group og Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi Nord om projektet Cobot Knowledge Lab 2.0.

Projektet skal være med til at udvikle virksomhedernes kompetencer inden for Cobots, så de lettere kan få bedre udbytte af robotterne og deres muligheder. Vil man som virksomhed gerne kunne konkurrere på fleksibilitet og små produktionsserier, kan Cobots være en vital vej til at fastholde sin konkurrenceevne og samtidig kompensere for mangel på arbejdskraft.

Cobot Knowledge Lab 2.0 er støttet med 8,5 millioner kroner fra Industriens Fond. Vi har indkøbt to nye svejsecobotter til 800.000 kr. til netop dette formål og projekt.

Læs mere om projektet.

Projekter i 2022 - Faglærere klædes på til grøn omstilling og bæredygtig produktion

Faglærere klædes på til grøn omstilling og bæredygtig produktion

I 2022 kommer vi til at fokusere på udvikling af workshops for erhvervsskolelærere, der sætter fokus på den grønne omstilling og bæredygtig produktion. Vi vil klæde faglærerne på til, hvordan de bedst implementerer dette fokus i deres egen undervisning.

Desuden vil videnscenterets egne medarbejdere løbende komme på kurser, for bedre at kunne rådgive og undervise kursister og erhvervsskoler.

Projekter i 2022 - Robotkurser

Robotkurser

Vi ser frem til at udbrede brugen og læren omkring blandt andet automatiserede svejseprocesser med robotter. Derfor udbyder vi kurser og oplæg til, hvordan hver enkelt skole kan komme godt i gang med robotsvejsning.

Til de skoler, som allerede er i gang, udbyder vi kurser til inspiration til opgaver og brug af maskinerne.

Vi ses i 2022 

Hold dig opdateret på vores LinkedIn og videnscenterportalen