Investering i stemmestyret Amigo-robot

Ekstrabladet har bragt en artikel om den nye stemmestyrede Amigo-robot fra Kobots.

Syddansk Erhvervsskole har investeret i en Amigo-robot. Det er en dansk stemmestyret robot, der kan skære gipsplader i de mål, man siger til den. Det er producenten Kobots, der står bag den nye opfindelse.

Investeringen skal sikre at Syddansk Erhvervsskoles tømrerelever får mulighed for at arbejde med de nyeste teknologier på deres uddannelse, så de er rustet til fremtidens arbejde i byggebranchen. Robotten kan gøre elever i byggefagene mere effektive og præcise i deres arbejde og med mindre fysisk indsats.

– Vi vil gerne vise de unge, at de kan arbejde med spændende teknologier og blive langt mere effektive endda med mindre fysisk indsats. Det er jo fedt, siger Lars Mathiesen, Videncenterchef for Automation og Robotteknologi ved Syddansk Erhvervsskole

Byggecenterkæden Stark og Kobots står bag projektet, og har planer om, at 200 robotter skal ud på de danske byggepladser allerede i år.

Klik her for at læse artiklen