En stor investering på 2 mio. kr. fra Videnscenteret for Automation og Robotteknologi betyder, at Syddansk Erhvervsskole i Odense har udvidet maskinparken med seks nye CNC-maskiner.

En stor investering på 2 mio. kr. fra Videnscenteret for Automation og Robotteknologi betyder, at Syddansk Erhvervsskole i Odense har udvidet maskinparken med seks nye CNC-maskiner. De nye maskiner og den nye teknologi giver unikke muligheder på uddannelserne inden for automatik, smede og industriteknik.

– Vi har nogle unge mennesker, der skal lære morgendagens teknologi hos os og på vores uddannelser. Det er der ikke et facit på, hvordan man gør. Men med investeringen i nye maskiner og mulig-heden for at lære at kombinere deres teknologier, er vi godt på vej til at give eleverne de kompetencer, som brancherne er på udkig efter, fortæller Lars Mathiesen, videnscenterchef.

Investeringen på 2 mio. kr. fra videnscenteret bidrager til at optimere det fælles undervisningsmiljø for automatik, smede og industriteknik. Det er firmaet Kapema i Thisted, som har vundet udbuddet om at levere de seks nye CNC-maskiner: en pladevalse, rørbukkemaskine, profiljernvalse, maskinsaks, fiberlaser og en svingbukkemaskine.

Nye kombinationer matcher morgendagens teknologi
Skolens undervisere inden for automatik, smede og industriteknik på Syddansk Erhvervsskole i Odense var før sommerferien på kursus i brugen af maskinerne. Kursusdelen blev bl.a. gennemført af fagfolk fra Tyrkiet, så underviserne kunne blive oplært af andre professionelle, der i praksis arbejder med maskinerne.

Der er fortsat træning i de nye maskiner, så underviserne kan blive hverdagens eksperter i de nye teknologier. Eleverne på Syddansk Erhvervsskole skal ikke blot lære, hvordan de anvender maskinerne, men også lære at eksperimentere og kombinere den avancerede teknologi på tværs maskinerne. En tænkning, som gør sig gældende for morgendagens teknologiske kompetencer.