Vidensløft: Fynsk robotvirksomhed Odico igennem kursusforløb med succes

Odico har med succes sendt deres 7 nye produktionsfolk på et skræddersyet 2-dags kursus i anvendt robotteknologi.

Når vi er på kursus væk fra produktionen på neutral grund kan vi bedre tænke lidt tosset og øvelserne får legebarnet op i os alle.
Christian Henriksen
Produktionschef ved Odico, fynsk robotvirksomhed

Øvelserne fik legebarnet op i os alle

– ”Vi har lært noget grundlæggende om ABB robotter meget hurtigt og lavet små basisprogrammer. Meningen er, at vi efter kurset skal bygge videre på vores egne maskiner hjemme i virksomheden. Vi har med dette kursus kunne eksperimentere og afprøve nyt, som ikke er muligt hjemme i produktionen, hvor vi arbejder med meget store og dyre ABB robotter. Vi har på kurset fået lov til at arbejde med den nyeste teknologi. Når vi er væk fra produktionen på neutral grund kan vi bedre tænke lidt tosset og øvelserne får legebarnet op i os alle. Vores intuitive nysgerrighed er det vigtigste ellers udvikler vi os ikke nok, og det kan dette kursus bidrage til”, siger produktionschef Christian Henriksen, der selv deltog i kurset.

For at bruge tiden fornuftigt var de 7 medarbejdere fra Odico afsted lige netop på et tidspunkt, hvor der ikke var travlt. Produktionsfolkene kendte ikke så meget til hinanden før kurset, da de fleste var nye, og kurset gav dem lejlighed til at se hinanden i andre situationer, end de er vant til. Kurserne i ”Vidensløft” tager altid udgangspunkt i virksomhedens behov, og er udelukkende tænkt som ”hands on” læringsforløb.

Lærer bedst med fingrene

Den praktiske undervisningsform bliver hilst velkommen af kursusdeltagerne:
”Jeg har fået noget ud af dette kursus, fordi jeg lærer bedst med fingrene,” lød det fra en af produktionsfolkene på vej ud af døren efter kurset.

Produktionsfolk skal også tænke innovativt

Lokaliteten har betydning, når travle virksomheder som Odico skal prioritere kompetenceudvikling for deres medarbejdere:

– ”Vi ser det som en kæmpe fordel, at vi ikke skal sende vores folk afsted til Jylland på kursus, men at vi kan få kompetenceudvikling i samme by. Kurset har givet vores folk mod på at turde mere og motiveret dem til at lære nyt. Vi har brug for at vores produktionsfolk også tænker innovativt, så vi kan levere de bedste produkter inden for digital formgivning til byggeriet”, fortæller direktør Anders Bundsgaard.

Dette kursus har givet vores folk mod på at turde mere og motiveret dem til at lære nyt.
Anders Bundsgaard
Direktør for robotvirksomheden Odico

FAKTA: Industriens Fond

Industriens Fond har støttet projektet: ”Vidensløft” med 3,1 mio. kr. Målet er at sikre danske virksomheder nye kompetencer, viden og redskaber inden for automation og robotteknologi, og dermed styrke Danmarks konkurrenceevne og værditilvækst.

Styrk jeres muligheder inden for automation eller robotteknologi. Send jeres medarbejdere på kursus: Få ny viden og nye redskaber i ét af vores kompetenceforløb. Alle forløb er helt gratis for alle danske små og mellemstore virksomheder.
Nikolaj Kirkeby
Projektkoordinator Syddansk Erhvervsskole

Har du spørgsmål?

Nikolaj Kirkeby Projektkoordinator 24660325nkir@sde.dk