En ny investering i smedefaget på 3,3 mio. DKK skal være med til at styrke udviklingen på tværs af videnscentrets samarbejdspartnere.

Smedeuddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Odense har fået ny fiberlaserskærer på 15 tons fra den tyrkiske leverandør Baykal.  Skolen opgraderer yderligere med rørskærer, skiftebord med automatisk transportbånd og pladereol til gavn for lærere og elever, der snart skal tage de nye maskiner i brug. Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi har gjort den samlede investering på 3,3 mio. DKK mulig.

Nye muligheder i undervisningen
Smedeeleverne på Syddansk Erhvervsskole vil med de nye maskiner kunne udarbejde helt andre produktioner, end de ellers har været vant til:
–  Vores elever vil kunne udføre nogle mere avancerede og meget pænere udskæringer med den nye fiberlaserskærer. Den nye maskine er nemmere at betjene og eleverne vil opleve, at det produkt de har tegnet på computeren, bliver skåret nøjagtigt ud efter tegningen. Den nye rørskærer, der følger med i den samlede opgradering af udstyret, vil gøre det muligt for eleverne at lave finesser og udsmykke deres rørarbejde på helt nye måder og på kortere tid end tidligere. Denne erfaring vil være vigtig for eleverne, når de skal ud i virksomhederne, fordi en rørskærer ikke er almindeligt udstyr i en smedevirksomhed, siger lærer Søren Birkholm Jensen ved smedeuddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Odense.