Robotudvikling

På denne side kan du læse mere om projektet "Robotudvikling" samt finde kontaktoplysninger på den projektansvarlige, i tilfælde af, at du har nogle spørgsmål.

Hvorfor
Den teknologiske udvikling har medført, at hvem som helst kan købe en robot. Det betyder, at mange virksomheder har investeret i en eller flere robotter. Men hvordan sikrer man, at robotterne ikke står og samler støv, men derimod bliver brugt korrekt og mest effektivt? Det har Mercantec forsøgt at løse med dette projekt med fokus på robotudvikling. På grundlæggende kurser på tværs af robotmærker giver de EUD-elever samt medarbejdere i industrien de rette værktøjer til at forstå og arbejde med robotter.


Hvem
Målgruppen for projektet er både automatikteknikere, industriteknikere samt folk fra branchen, som i forvejen arbejder med robotter eller skal til at gøre det.


Hvordan
Projektet bliver afviklet som almindelige AMU-kurser samt som valgfag for EUD-elever på Mercantec. Kurserne varer en uge, og deltagerne vælger selv, hvilket robotmærke de vil arbejde med. Det er blandt andet muligt at blive klogere på Universal Robot, KUKA og FANUC.

Alle kurserne er grundlæggende kurser, som har til formål at give deltagerne føling for robotter og deres kunnen. Medarbejdere i industrien og elever kan således komme på kursus og afprøve de forskellige muligheder, som en robot i virksomheden åbner op for. De lærer selv at bruge en robot samt at programmere den på et grundlæggende niveau. Den viden kan tages med hjem til virksomheden eller lærepladsen, som dermed kan opdage, hvordan en robot kan bruges i lige netop deres produktion.

Har du spørgsmål?

Nis SchrollUddannelsesleder+45 4250 2561nisc@mercantec.dk