3D-print, -scanning og reverse engineering

På denne side kan du læse mere om projektet "3D-print, -scanning og reverse engineering" samt finde kontaktoplysninger på den projektansvarlige, i tilfælde af, at du har nogle spørgsmål.

Hvorfor
Der er blevet arbejdet med 3D-print i mere end 30 år, og i takt med teknologiens udvikling kan man nu printe i flere forskellige materialer. Det giver nye muligheder, som virksomheder og medarbejdere i industrien er interesseret i at lære mere om. Det er udgangspunktet for projektet med 3D-print, -scanning og reverse engineering, som kører på EUC Nordvest. De tre elementer hænger sammen, og teknologierne kan effektivisere mange processer i industrien. I nogle tilfælde har virksomheder et produkt, men ikke nødvendigvis en tegning af det. Produkter kan være svære at måle præcist op, men via 3D-scanning kan det nemt lade sig gøre – og med den fil, der bliver skabt i scanningen, kan man genskabe produktet i 3D-print. Scanningsteknologien kan ligeledes bruges til kontrol af et eksisterende produkt i forhold til produkttegningen.


Hvem
Den primære målgruppe er elever på industritekniker- og smedeuddannelserne, som bliver introduceret til udstyret og dermed gjort nysgerrige på teknologierne.

Virksomheder er ligeledes velkomne til at komme og se udstyret i aktion.


Hvordan
Projektet foregår ikke som et fast forløb eller kursus, men eleverne bliver introduceret til teknologierne i forbindelse med robotprogrammering. Eleverne må gerne bruge og lege med udstyret, men det handler i høj grad om elevernes egen interesse for teknologien.

Har du spørgsmål?

Steen Bojsen JensenAfdelingsleder+45 3010 6576sbj@eucnordvest.dk