Hvem er vi?

Automation og robotteknologi er et fagområde, der udvikler sig med lynets hast. Videnscenter for Automation og Robotteknologi vil med konkrete projekter på erhvervsskolerne, inspirerende besøg i folkeskolen og i tæt samarbejde med virksomheder og andre uddannelsesinstitutioner gå forrest og kvalificere fremtidens arbejdskraft.

Fremtidens kompetencer

Det nationale Videnscenter for Automation og Robotteknologi er finansieret af Undervisningsministeriet og er et samarbejde mellem fem erhvervsskoler. Formålet er at løfte vidensniveauet inden for automation og robotteknologi på alle landets erhvervsskoler. Vi vil bidrage til at uddanne faglærere og elever, så de kan håndtere den teknologiske udvikling, og dermed matche de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger.

Hvad tilbyder vi?

Videnscenteret har til formål at sikre kompetenceudvikling og videndeling om den nyeste teknologiske udvikling inden for 9 specifikke uddannelsesområder. Det gør vi bl.a. gennem gratis undervisningsforløb, materialer, kurser og webinarer for erhvervsskoler, virksomheder og grundskoler.

Videnscenteret tilbyder en lang række gratis ydelser som fx faglærerworkshops, ERFA-netværk, take away kurser, undervisningsmaterialer, erfaringer med problembaseret undervisning og inspirationsworkshops.

Videnscentret arbejder inden for følgende uddannelser:

 • Automatik- og procesuddannelsen
 • Industriteknikeruddannelsen
 • Værktøjsuddannelsen
 • CNC-teknikeruddannelsen
 • Smedeuddannelsen
 • Skibsmontøruddannelsen
 • Elektrikeruddannelsen
 • Elektronik- og svagstrømsuddannelsen
 • Plastmageruddannelsen
 • Procesoperatøruddannelsen
 • Industrioperatøruddannelsen
 • Produktions- og montageuddannelsen
 • Maskinsnedkeruddannelsen
 • Data- og kommunikationsuddannelsen
 • Personvognsmekaniker

Her på hjemmesiden kan du gå på opdagelse i vores seneste nyheder og se vores kommende arrangementer. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der er under udvikling, indtil videre kan du tilmelde dig ved at sende en mail til chaa@mercantec.dk.

Fokus på kompetenceudvikling

Videnscentret består af TECNEXTEUC NordvestTECHCOLLEGE samt Mercantec, der er værtsskole for videnscentret.

På tværs af partnerskolerne har vi en stor viden om, hvordan automation og robotter kan tænkes ind i fremtidens industri – og nyt udstyr har givet flere af landets erhvervsskoler unikke muligheder for at uddanne nye, dygtige unge svende, som er klar til et automatiseret arbejdsmarked. Med fokus på teknologisk dannelse og øget teknologiforståelse skal videnscenteret ruste de unge til en industri, som er i fuld gang med den teknologiske omstilling.

Videnscentret vil skabe, facilitere og formidle den nyeste ekspertviden, så landets erhvervsskoler har mulighed for at kvalificere fremtidens arbejdskraft inden for automation og robotteknologi.

Vidensdeling og samarbejdspartnere

Videncenteret har en bred samarbejdsflade med aktører både fra grundskole, øvrige erhvervsskoler, videnscentre, forskningsinstitutioner og virksomheder.

På den måde sikrer vi, at vi får bred erfaring med og indsigt i de nyeste teknologier.

De fem partnerskoler

Videnscentret består af 5 partnerskoler, som tilsammen dækker de 9 uddannelsesområder og et bredt geografisk område i hvv. Jylland og på Sjælland. Mercantec er værtsskole for samarbejdet og sikrer, sammen med en styregruppe, at kontrakten med Undervisningsministeriet opfyldes.

Du kan læse mere om videnscenterets fem partnerskoler herunder.

Har du spørgsmål?

Jesper Ekstrand MadsenVidenscenterchef +45 22 71 55 37jjem@mercantec.dk

Har du spørgsmål?

Line Goul StofferUdviklingskonsulent+45 24 76 74 65lgni@mercantec.dk

Har du spørgsmål?

Daniel Ambrosius FrederiksenUdviklingskonsulent+45 20 37 46 96danf@mercantec.dk

Har du spørgsmål?

Helene Elisabeth NielsenKommunikationsmedarbejder+45 29 12 94 39heni@mercantec.dk