Målgruppe

Hovedforløb

AMU

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

36 timer

Uddannelse

Automatik- og procesuddannelsen

Elektrikeruddannelsen

Data- og Kommunikationsuddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Projektet, VLEFACTORY, har til formål at skabe et virtuelt læringsmiljø om smart factories. Det har været målet at skabe online og fleksible læringsenheder, der muliggør individuel og hurtig tilpasningsdygtig træning.

Beskrivelse

Målet har været at give elever lettere og forbedret adgang til teknologien i den virkelig verden inden for smart factories. Samtidig har der også været fokus på, at der skal bruges nye digitale læringsmetoder som VR eller AR til at udvikle elevernes tekniske færdigheder.

I et grundlæggende Industry 4.0-modul og fem dybdegående moduler blandes de virkelige og virtuelle verdener fra forskellige smart factories i en bred vifte af mikroenheder, der kan udføres uafhængigt af hinanden (modulerne kan ses i læringsmålene).

De positive aspekter af et virtuelt læringsmiljø for elever bør have en lige så positiv effekt på lærere, virksomheder og organisationer. Lærerne bliver i stigende grad læringsskabere og faciliteringsorganisatorer.
Denne nye undervisningsmodel kombinerer virtuel læring i den virkelige verden i én sammenhæng. VLEFACTORY hjælper også lærerne til at blive ledere inden for Industry 4.0 og videnskabere.

Virksomheder kan integrere fremadskuende indhold skræddersyet til medarbejdere direkte på fabrikken. Integrationen af virtuelle og virkelighedsnære læringsfaciliteter vil være en mindre omkostningstung og mere bæredygtig måde at levere uddannelse på, hvilket vil tilbyde en innovativ og interessant metode for uddannelsesudbydere.

For at se materialer – kopier link til din browser: https://vlefactory.eu/

Læringsmål

  • Digitale tvillinger til cyber physical systemer
  • Mennesker og cobots co-working
  • Virtuel og augmented reality
  • Sensorer og dataanalyse
  • Netværk og datadrevet produktion