Målgruppe

EUD GF1

EUD GF2

Hovedforløb

AMU

Fagområde

Teknologi, Byggeri og Transport

Varighed

20 timer 00 minutter

Uddannelse

Personvognsmekanikeruddannelsen

Elektrikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Vi ved, at vi alle skal hjælpe med at beskytte miljøet, men det kan være svært at vide, hvordan man gør det, når man er på arbejdspladsen.
Dette kursus er designet til at give dig viden og færdigheder om elektrisk energi fra el-nettet, som vi alle bruger, så du kan medvirke til måle og evaluere elforbrug på arbejdspladsen

Download moodleforløb nederst på siden.

Beskrivelse

Forløbet her er tænkt som et element i fysikundervisningen (E-niveau). Forløbet kan medvirke til at give eleverne grundlæggende viden og færdigheder om den elektriske energi fra elnettet, og hvordan vi gennem måling og adfærd vil kunne bidrage til at kortlægge og vurdere el-forbruget på arbejdspladsen. Kurset indeholder også grundelementer til, at eleverne vil kunne arbejde sikkert og forsvarligt med apparater og maskiner, som er tilsluttet el-nettet på arbejdspladsen.

Forløbet er udarbejdet for mekanikere, men er tilstræbt planlagt, så det med mindre lokal tilpasning vil kunne bruges i andre fag/brancher, og det udstyr som måtte være relevant her.

Forløbet er etableret i Moodle med quizzer, video mm., som vil kunne importeres i egen Moodle og tilpasses af læreren efter eget valg. Som fremgår af billedet under læringsmålene består forløbet af mindre selvstændige ”klodser”, som man kan køre enkeltvist eller samlet efter eget valg.

OBS! Materialet hedder “Grøn omstilling for mekanikere”, men materialet kan bruges af alle faggrupper.

Læringsmål

  • Viden og færdigheder om elektrisk energi fra el-nettet
  • Viden om grøn omstilling
  • Lære hvordan du kan arbejde sikkert og ansvarligt med apparater og maskiner, der er tilsluttet elnettet på arbejdspladsen
Materialet er blevet downloadet af 2 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.