PLC-intro og PROFINET med S7-1200 og TIA: Opgavesæt og opsætningsguide

Målgruppe

Hovedforløb, AMU

Fag / Emner

Teknologi, byggeri og transport

Varighed

8 timer

Fagområde

Automatik- og procesuddannelsen, Elektrikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Skal du undervise i AMU-kurset ”44505 Fieldbussystemer progr.fejlf. og idriftsætning”, eller ønsker du at give dine EUD-elever praktiske færdigheder i brugen af PROFINET-teknologien, så er her et opgavesæt og en guide til opsætning af kommunikation mellem en S7-1200 PLC og et ET200S decentralt I/O-modul ved hjælp af TIA Portal.

Dette forløb er blevet downloadet af 35 brugere.

Læringsmål

  • Opsætning af hardware i TIA
  • Krav til elektriske forbindelser
  • Tildeling af IP-adresser
  • Tildeling af Profinet ”Device name”
  • Afprøvning med lille set-program

Beskrivelse

Profinet står for Process Field Net og er en industriteknisk standard for datakommunikation over industrielt Ethernet, designet til indsamling af data fra og styring af udstyr i industrielle systemer med en særlig styrke i at levere data under snævre tidsbegrænsninger.

Standarden vedligeholdes og understøttes af Profibus og Profinet International, som er en paraplyorganisation med hovedkontor i Karlsruhe, Tyskland.

Materialet er udviklet til AMU-kurset ”44505 Fieldbussystemer progr.fejlf. og idriftsætning”.

Ud over et opgavesæt består materialet også af to Power Point-præsentationer med en grundlæggende gennemgang af, hvad PLC og PROFINET er. Power Point-præsentationerne kan med fordel bruges som introduktion til opgavesættet.

Find Power Point-præsentationerne ved at scrolle ned til nederst på siden og kig under "Relaterede undervisningsforløb".

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.