Målgruppe

Hovedforløb

AMU

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

8 timer

Uddannelse

Automatik- og procesuddannelsen

Elektrikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Skal du undervise i AMU-kurset ”44505 Fieldbussystemer progr.fejlf. og idriftsætning”, eller ønsker du at give dine EUD-elever praktiske færdigheder i brugen af PROFINET-teknologien, så er her et opgavesæt og en guide til opsætning af kommunikation mellem en S7-1200 PLC og et ET200S decentralt I/O-modul ved hjælp af TIA Portal.

Beskrivelse

Profinet står for Process Field Net og er en industriteknisk standard for datakommunikation over industrielt Ethernet, designet til indsamling af data fra og styring af udstyr i industrielle systemer med en særlig styrke i at levere data under snævre tidsbegrænsninger.

Standarden vedligeholdes og understøttes af Profibus og Profinet International, som er en paraplyorganisation med hovedkontor i Karlsruhe, Tyskland.

Materialet er udviklet til AMU-kurset ”44505 Fieldbussystemer progr.fejlf. og idriftsætning”.

Ud over et opgavesæt består materialet også af to Power Point-præsentationer med en grundlæggende gennemgang af, hvad PLC og PROFINET er. Power Point-præsentationerne kan med fordel bruges som introduktion til opgavesættet.

Find Power Point-præsentationerne ved at scrolle ned til nederst på siden og kig under “Relaterede undervisningsforløb”.

Læringsmål

  • Opsætning af hardware i TIA
  • Krav til elektriske forbindelser
  • Tildeling af IP-adresser
  • Tildeling af Profinet ”Device name”
  • Afprøvning med lille set-program

Materialet er blevet downloadet af 42 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.