Målgruppe

EUD GF1

EUD GF2

Hovedforløb

Fagområde

Teknologi, Byggeri og Transport

Varighed

7 timer

Uddannelse

Automatik- og procesuddannelsen

Data- og Kommunikationsuddannelsen

Værktøjsuddannelsen

Vis mere
Automation & Robotteknologi (Nord)

Dette undervisningsmateriale om kunstig intelligens (AI) kredser om spørgsmålet om, hvorvidt de kunstige intelligenser en dag bliver klogere end mennesker, og hvad der i så fald ville ske.

Beskrivelse

Kunstig intelligens stormer frem på alle områder. De kan køre biler, male billeder som Van Gogh, skrive som Hemingway og føre tilsyneladende meningsfulde samtaler. Det er ikke svært at forestille sig, at hvis udviklingen fortsætter med samme hastighed, så kommer vi til at stå ansigt til ansigt med superintelligente maskiner inden for de næste ti til tyve år.

Bliver det enden på menneskeheden eller begyndelsen på en helt ny lykkelig fase i vores historie? Eller er idéen om superintelligens i virkeligheden en gang utopisk teknosludder opfundet af teknologigiganter, som gerne vil sælge deres kunstige intelligenser til virksomheder og politikere?

I dette undervisningsmateriale bliver du introduceret til kunstig intelligens (AI) og maskinlæring af forfatter, foredragsholder og digital strateg Peter Svarre, der bl.a. er forfatter til bogen “Hvad skal vi med mennesker?”, som handler om kunstig intelligens og de politiske, økonomiske og etiske dilemmaer, der følger i kølvandet på tænkende maskiner.

Læringsmål

  • Introduktion til kunstig intelligens (AI)
  • Historien bag kunstig intelligens
  • Hvordan fungerer maskinlæring, og hvad kan det?
  • Hvad kan maskinlæring ikke?

Materialet er blevet downloadet af 20 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.