Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Teknologi, Byggeri og Transport

Varighed

20 timer 00 minutter

Uddannelse

Data- og Kommunikationsuddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Med dette materiale kan får eleverne mulighed for at komme godt i gang med deres eget GNS3-serverprojekt. GSN3 (Graphical Network Simulator-3), er en open-source software, der bruges til at simulere netværkstopologier. Det giver brugerne mulighed for at oprette virtuelle netværk ved at integrere rigtige enheder som routere og switche med virtuelle maskiner.

Beskrivelse

GNS3 giver studerende mulighed for at oprette virtuelle netværksscenarier uden at have adgang til fysiske enheder. Dette er særligt nyttigt i undervisningssammenhænge, hvor der kan mangle adgang til dyre hardware eller specifikke konfigurationer. Ved at bruge GNS3 kan undervisere og studerende oprette realistiske netværksscenarier og teste konfigurationer i et sikkert og isoleret miljø. Det hjælper med at undgå utilsigtede fejl i produktionsnetværk og gør det muligt at eksperimentere frit. GNS3 understøtter integration med forskellige netværksplatforme som Cisco, Juniper, og mange andre.

Det giver mulighed for at dele oprettede netværksscenarier og laboratorier mellem undervisere og studerende. Dette fremmer samarbejde og videndeling inden for undervisningen. GNS3 er open source, hvilket betyder, at det er frit tilgængeligt, og det har et aktivt fællesskab, der konstant arbejder på at forbedre og udvide dets funktioner. Dette sikrer, at softwaren forbliver opdateret og relevant.

Læringsmål

  • Viden om GNS3
  • Mulighed for at oprette netværksscenarier og laboratorier mellem undervisere og studerende
Materialet er blevet downloadet af 5 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.