Målgruppe

Hovedforløb

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

72 timer 00 minutter

Uddannelse

Industriteknikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Skal du undervise i Geometriske Produkt Specifikationer, så har vi samlet materialerne til dig her.

Beskrivelse

Kurset kan i korteste form afvikles på 2 dage. Med afslutning og gennemgang på klassen, af opgaverne Flange- Han og -hun, pinol-opgaven og Klo-kobling.

Her er det samspil på tværs af grupperne, en gruppe fremviser deres GPS-målsætning og de andre læser og stiller spørgsmål til tegningerne. Som f.eks. er tegningen entydig, kan den fremstilles efter målene og er funktionen af emnerne sikret med tolerancer og GPS-målsætningen.

Hvis kurset er på 3 dage, laver man flere opgaver, eller trækker elevernes/kunders egne projekt ind i som opgaver. Man kan også bruge de opgaver som ligger sidst i kompendiet, f.eks. skruestikken eller stanseværktøjet hvor tegningerne er vist uden tolerancer og GPS. De tolerancer og GPS-løsninger som er valgt fra firmaet, er på efterfølgende slide.

Læringsmål

  • På baggrund af viden om TED mål samt dimensions- og geometritolerancer kan lærlingen aflæse og vurdere GPS ISO-standard målsætning med entydige geometriske emnekrav i relation til bearbejdnings- og produktionsmetoder, herunder anvendt konstruktionsgrundlag med modifikatorer for vinkel og lineær dimensionsmålsætning og positionstolerancesætning ud fra datum systemer.

EUD – 20791 – GPS målsætning, varighed 0.6 uge.
AMU – 47426 – GPS målsætning, Varighed 3 dage.
AMU – 47427 – GPS målsætning designoptimering, varighed 2 dage.

Kurset er lavet som PowerPoint.

Varigheden af forløbet er ud fra antallet af opgaver man laver med elever/kursister.

Materialet er blevet downloadet af 2 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.