Målgruppe

Hovedforløb

AMU

Fagområde

Teknologi, Byggeri og Transport

Varighed

15 timer 00 minutter

Uddannelse

Personvognsmekanikeruddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Elbiler er fremtiden for bl.a. persontransport, og der er stor udvikling inden for feltet. Derfor har vi udviklet et undervisningsforløb omkring varmepumpens teknologi og særligt drivmidlet CO2-gas.

Download materialet nederst på siden.

Beskrivelse

Elbiler er fremtiden for bl.a. persontransport, og der er stor udvikling inden for feltet. Hvis elektriciteten for disse køretøjer frembringes ved rene, effektive og vedvarende metoder, kan eldrevne biler være perfekte til at skåne miljøet.

Det nordiske klima udfordrer elbilernes batterier, da det estimerede kilometertal hurtigt falder i kulden, samt nedsætter levetiden på batteriet. Løsningen er derfor at installere en varmepumpe.

Indtil nu har varmepumperne indeholdt R1234F gas. R1234F belaster klimaet fire gange så meget som C02-klima gas.

Flere bilmærker overgår til CO2 i deres varmepumper.

Aktiviteten er rettet mod både EUD (hovedforløb) og AMU.

NB! Dette er et moodleforløb.

Læringsmål

  • Eleven kan arbejde miljøbevidst med alle arbejdsopgaver inden for uddannelsens jobområder, herunder agere i overensstemmelse med principperne for bæredygtig udvikling
  • Eleven kan redegøre for viden om den teknologiske udvikling og innovation på personvognsområdet med særligt henblik på reduktion af belastningen af det ydre miljø, for eksempel udviklingen inden for el-biler, motorteknologi, styresystemer, alternative brændstoffer, transmission og brændselscelleteknologi, der er relevant for personvognsområdet.

OBS! Dette er moodleforløb. Du skal derfor implementere dette i din egen moodleplatform. Via øjet i højre side af linket til materialet kan de se et preview af forløbet. Her kan du også tilgå de præsentationer, som ligger i forløbet.

Materialet er blevet downloadet af 7 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.