Målgruppe

EUD GF2

AMU

Diverse / Andet

Fagområde

Teknologi, Byggeri og Transport

Varighed

21 timer 00 minutter

Uddannelse

Elektrikeruddannelsen

Elektronik- og svagstrømsuddannelsen

Automatik- og procesuddannelsen

Vis mere
Automation & Robotteknologi (Nord)

Deltageren kan arbejde med dronerelaterede opgaver, hvor der benyttes forskellige sensorløsninger i dronen og sensorløsninger, der kan monteres på droner.

Beskrivelse

Deltageren kan arbejde med dronerelaterede opgaver, hvor der benyttes forskellige sensorløsninger, og kan her anvende opnået viden om sensorteknologier, og hvordan de kan anvendes til givne opgaver, som dronen skal udføre, typiske interfacemuligheder på dronen, typiske metoder til opsamling af data fra sensorer på dronen, softwareløsninger til behandling af data, vægt- og balanceforhold og sikkerhed.

Læringsmål

  • Viden om sensorteknologier, der typisk anvendelse, som en del af dronens drift og sikkerhed (fx gyroskop, magnemeter, accelerometer, barometer og magnetometer).
  • Viden om sensorteknologier, og herunder hvordan de kan anvendes til givne opgaver, som dronen skal udføre under en mission (fx kamera, infrarødt kamera, termo kamera, ultralydssensorer, multi-spektral kamera, LIDAR og RADAR).
  • Viden om typiske metoder til opsamling af data fra sensorer i eller monteret på en drone, og herunder live streaming og mulige cloudløsninger.
  • Viden om typiske interfacemuligheder på droner, der giver adgang til det, som fx serielt interfaces (UART, USB, I2C mm), radiokommunikation og WiFi.
  • Viden om standard softwareløsninger til mapping, behandling og analyse af data/billeder fra inspektioner, der er udført af droner.
  • Viden om aktuel lovgivning på området, både i forhold til flyvning og i forbindelse med opbygning af visse dronesystemer.
  • Viden om vægt- og balanceforhold og tyngdepunktets betydning ved montering af ekstra sensorer på en drone, herunder påvirkninger fra aerodynamiske forhold.
  • Viden om typiske anvendelsesområder for dronesystemer, hvori der anvendes sensorløsninger

Materialet er blevet downloadet af 12 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.