Målgruppe

Hovedforløb

AMU

Fagområde

Teknologi, Bryggeri og Transport

Varighed

30 timer

Uddannelse

CNC-teknikeruddannelsen

Industriteknikeruddannelsen

Værktøjsuddannelsen

Automation & Robotteknologi (Nord)

Skal du undervise i at anvende CAM-systemets editeringsmuligheder og indlægge korrekte bearbejdningsdybder (Z-akse), samt i at fastlægge korrekte bearbejdningsdata til den valgte 2D-geometri under hensyn til emnets maskinstabilitet? Så tag et kig på dette undervisningsmateriale, som er en step by step-intro til CAM-fræsning. Du vil finde videoer, som vil guide dig igennem de mål, der er beskrevet i kursusvejledningen.

Beskrivelse

AMU-kurset henvender sig til ikke-faglærte operatører samt faglærte i metal- og maskinindustrien, som har erfaring med CAM-/CNC-fræsning. Det anbefales, at deltagerne forud for kursets start er fortrolige med programmering og produktion på CNC-fræsemaskiner og har erfaring med tegningsforståelse, toleranceangivelser samt kontrolmåling med fast og stilbart måleværktøj.

Læringsmål

  • Importere filer fra et 2D CAD-system til CAM-systemet, udføre verifikation samt rette fejlgeometri
  • CAM-systemets editeringsmuligheder (eks. trim, transformer, roter) til klargøring af emnegeometri til bearbejdningherunder indlægge korrekte bearbejdningsdybder (Z-akse)
  • Deltageren kan vælge korrekte bearbejdningsdata, simulere værktøjsbaner, post-processere til færdigt CNC-program samt overføre og teste programmet på en CNC-fræsemaskine
  • Identificere minimum radius for bearbejdningsværktøjer samt fastlægge korrekte bearbejdningsdata til den valgte 2D-geometri under hensyn til emnets stivhed og maskinstabilitet

Materialet er blevet downloadet af 4 brugere.

Download materialer

Du skal være logget ind for at kunne downloade forløb.