Kursus i brug af solcelledata og energiplanlægning for faglærere

Dato / Tid

20. april 2023 - 21. april 2023

Kl. 12:00 - 15:30

Sted

Mercantec
H.C. Andersens Vej 9
8800 Viborg

Hvordan kan vi anvende skolens egne elforbrugs- og solcelledata i undervisningen? Kom til spændende kursusdage, hvor du sammen med gode kolleger får grundig indføring i emner som grønt iværksætteri og Business Model Canvas og lærer, hvordan man sætter erhvervsskolernes egne energidata i spil i undervisningen.

På denne anden del af kurset over to dage i april 2023 vil Kirsten Hasberg, økononom og ph.d. i energiplanlægning, sætte fokus på iværksætteri i undervisningen og anvendelsen af Business Model Canvas.

Kisten Hasberg er bæredygtighedsrådgiver og hjælper ungdomsuddannelser med at få grøn bygningsdrift og uddannelse i bæredygtig udvikling til at gå hånd i hånd.

Formål

Kurset vil sætte deltagerne i stand til at arbejde med Business Model Canvas på et fagligt relevant og elevnært niveau, så eleverne kan lære at bruge det. Målet er at indføre kursusdeltagerne i grønt iværksætteri og begreber via cases både lokalt og globalt, så den enkelte deltager får inspiration og redskaber til selv at tilrettelægge og gennemføre tværfaglige undervisningsforløb.

Program

 • Torsdag den 20. april (Hel dag)
  • Recap fra de første kursusdage i februar: Anvendelse af energidata i undervisningen og simuleringsværktøjet Sunny Design
  • Introduktion til Business Model Canvas og grønt iværksætteri i undervisningen
  • Eksempler og cases: Hvilke typer forretningsmodeller findes der?
 • Fredag den 21. april (Halv dag)
  • Formiddag: Fra forretningsmodel til kundefokus: Hvordan kan eleverne arbejde konkret med udvikling af prototyper?
  • Arbejde med egne elevforløb og ideudveksling: Hvordan og hvor kan Business Model Canvas indgå i min undervisning?

Målgruppe

Faglærere fra alle skoler, der underviser på elektrikeruddannelsen, elektronik- og svagstrømsuddannelsen og data- og kommunikationsuddannelsen.

Det er gratis at deltage.

Tilmelding

Skriv en mail til videnscenterchef Jesper Ekstrand Madsen på jjem@mercantec.dk.