I år kan du opleve DM i 3D-print på FoodTech 2024. Med dette samarbejde er der lagt op til at skabe relationer imellem de kommende generationer og industrien. FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober 2024.

Sidste år fandt DM i 3D-print sted på HI-messen, og det var så stor en succes, at den nu gentages – blot på FoodTech, den samlende destination for fremtidens fødevareteknologi. Og det giver ifølge Troels Nepper, der er projektleder for DM i 3D-print.

FoodTech giver os mulighed for at præsentere de unikke teknologier, vi arbejder med til DM i 3D-print, til en branche, hvor teknologierne endnu ikke er så kendte. Jeg tror, at det bliver lidt af en øjenåbner for mange af udstillerne og de besøgende. Det lyder måske lidt kontant, men det er jo en del af Danmarks fremtid, vi snakker om. De unge mennesker, erhvervsskoleeleverne, er den fremtidige arbejdskraft, så det er vigtigt, at de viser vejen i forhold til, hvordan man anvender de nyeste teknologier, fastslår Troels Nepper.

De besøgende, der overværer konkurrencen, får indsigt i en cutting edge-produktionsteknologi, der lige nu er i rivende udvikling, og som rummer et stort potentiale for optimering af produktion i fødevareindustrien. Kort sagt bliver det lidt af en øjenåbner – også i forhold til bæredygtighed i produktionsprocesser, konstaterer Troels Nepper.

Foruden DM i 3D-print vil der i området være udstillere med løsninger inden for 3D-teknologi, herunder løsninger med relevans for fødeareindustrien.

Vigtigt for virksomheder at få syn for sagen

Blandt udstillerne i 3D-området på HI-messen var Teknologisk Institut, som også udstiller på FoodTech. Brian Lykke Christensen, forretningsleder i netop Teknologisk Institut, var én af dommerne til sidste års DM i 3D-print, og han ser en stor og vigtig synergieffekt i, at ungdommen qua konkurrencen møder den etablerede industri – og ikke mindst vice versa.

For at virksomhederne kan se, hvor kompetente potentielle kandidater er, er det meget vigtigt, at det bliver præsenteret live, så det ikke blot er noget, vi går og taler om, men at virksomhederne også kan møde de deltagende og ved selvsyn se, hvad den unge generation har at byde på, og hvad 3D-print handler om og hvilke discipliner, der knytter sig dertil, mener Brian Lykke Christensen og fortæller om sine oplevelser på HI-messen:

Det var min oplevelse, at der var en del flere besøgende end tidligere i og omkring konkurrencen, og at de besøgende derefter cirkulerede rundt på de mange 3D-print-stande, der var i hallen. Alle, som kom forbi vores stand, kom med positive tilkendegivelser om konkurrencen.

DM i 3D-print 2024 arrangeres i samarbejde med Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur, Videnscenter for Automation og Robotteknologi(nord), Videnscenter for Automation og Robotteknologi(syd), AM Learning Lab / Herningsholm og CFI – Center for Industri

Denne artikel er en omskrivning af en pressemeddelelse udsendt af FoodTech d. 21/3-2024