Elever og andre interesserede lagde for nylig vejen forbi EUC Nordvest i Thisted for at blive introduceret for nogle af skolens tekniske erhvervsuddannelser og for at blive inspireret til at tage en uddannelse med fokus på automation, robotter og it.

Danske virksomheder skriger på faglært arbejdskraft, der har kompetencer inden for automation og robotteknologi. Én af løsningerne på det problem er at få flere unge mennesker til at få øjnene op for uddannelserne på erhvervsskolerne. Derfor inviterede EUC Nordvest og Videnscenter for Automation og Robotteknologi for nylig inden for til teknologidag, hvor elever fra omkringliggende uddannelser og andre interesserede kunne gå rundt i EUC Nordvests værksteder og tale med faglærere og elever på forskellige tekniske erhvervsuddannelser som fx industritekniker- og smedeuddannelsen. De besøgende fik desuden rig mulighed for at både se og selv prøve kræfter med både 3D-svejsning og robotprogrammering.

 

En succeshistorie 

På EUC Nordvest er man meget begejstret for den store tilslutning til arrangementet og for den interesse, som de besøgende udviste. Uddannelseschef, Torben Ladefoged, tror ligeledes på, at teknologidagen har bidraget til at nære en spirende interesse for de teknologiske uddannelser.

”Sådan en dag er med til at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne, og vise at de traditionelle ”sorte” fag i dag er meget andet end at få olie på hænderne. Vi arbejder med computere og robotter, hvilket kræver et teknisk mindset. Et mindset, som mange unge i forvejen har” fortæller Torben Ladefoged.