Videnscenteret udforsker rummet og muligheder for nyt partnerskab

Videnscenteret har netop været på et spændende besøg hos Christoffer Karoff på Aarhus Universitet, hvor der også blev talt om mulighederne for et spændende samarbejde.

Videnscenterets besøg bød på mange spændende samtaler og en præsentation af DISCO-satellitten. En CubeSat-satellit som AU, i samarbejde med tre andre universiteter, fornyeligt har sendt ud i rummet. Satellitten skal være hjælpe forskerne med at blive klogere på klimaforandringer.

Under vores besøg drøftede vi mulighederne for et samarbejde om at udvikle en jordstation til brug i elektronik- og datauddannelser. Der var planlagt et besøg til taget på Storcenter Nord, hvor jordstationen med forbindelse til DISCO-satellitten er placeret, men det blev desværre ikke muligt grundet voldsomt tordenvejr. Vi fik dog alligevel lov til at se en jordstation i levende live, nemlig AUs egen jordstation, som kan ses på billedet.

Efter sommerferien vil vi undersøge, hvorledes et partnerskab kunne være med til at bidrage til, at flere elever, lærlinge og studerende med afsæt i rummet, kan lære om datakommunikation, avanceret elektronik, rummets forhold og meget mere.

Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Aarhus Universitet og til at udforske de spændende muligheder.