Robotbrag 2023 i Odense er netop afsluttet, og sikke et brag! På årets Læringsdag var der været skarpt fokus på at introducere og inspirere elever og undervisere til de redskaber og den viden, som skal forme fremtiden.

Torsdag stod i læringens tegn og bød på inspiration og ny viden for de mange nysgerrige elever og faglærere, som var mødt op til Robotbragets læringsdag. I alt 450 erhvervsskoleelever lagde vejen forbi centerbygningen, hvor de to videnscentre for automation og robotteknologi (nord og syd) i samarbejde med Teknologisk institut havde stillet Dobots, svejsesimulatorer, kollaborative robotter og meget andet til rådighed. Især svejsesimulatorerne blev flittigt afprøvet, og det gav både smil på læben og stof til eftertanke for de mange testpersoner,

I år havde de to videnscentre også opstillet et ”grønt hjørne”, hvor interesserede kunne quizze i bæredygtighed, lære om verdensmålene og tage en snak om grøn omstilling i undervisningen og industrien. Hjørnet var velbesøgt af mange forskellige deltagere hele dagen.

”Det er fedt at få et indblik i hvad vi kan komme til at rode med i fremtiden. Det er jo lidt en fremtidssikring for os at lære om det her.”
Danny
Automatik, Syddansk Erhvervsskole
Vi har brugt dagen i dag til inspirere elever og faglærere. Med det her arrangement får vi mulighed for at vise, at vi har en masse redskaber til rådighed, og give dem en chance for at få indblik i ny og værdifuld viden.
Brian
Tekniker, Videnscenter for Automation og Robotteknologi Syd