Præcist 100 havde tilmeldt sig den online lancering af de to rapporter om grøn omstilling på landets erhvervsskoler, som er blevet til i et samarbejde mellem de to videnscentre for automation og robotteknologi og Tænketanken Mandag Morgen.

Fra venstre: Morten Ørnsholt, kontorchef i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Adrian Tresoglavić, direktør for Mercantec, Signe Tychsen Phillip, underdirektør i DI, Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal og journalist og vært for debatten, Jens Reiermann.

Deltagerne i det live event fik både præsenteret hovedpointerne fra rapporterne og indspark fra MF’er og erhvervsuddannelsesordfører for Socialdemokratiet, Thomas Skriver Jensen, om regeringens vision for  erhvervsskolerne.

Desuden var der lagt op til en spændende og berigende paneldebat mellem Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal, Signe Tychsen Phillip, underdirektør i DI, Adrian Tresoglavić, direktør for Mercantec og Morten Ørnsholt, kontorchef i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

De to rapporter

Sammen med Tænketanken Mandag Morgen har Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) og Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Syd) undersøgt, hvad den grønne omstilling betyder for erhvervsskolerne, og hvordan der arbejdes med at gøre den grønne omstilling til en del af undervisningen.

Du kan læse mere i de to rapporter, som er kommet ud af samarbejdet her og se videoer optaget på forskellige erhvervsskoler, hvor uddannelsesledere og faglærere fortæller om, hvordan de arbejder med grøn omstilling: