Det summer af liv, når GF1-eleverne er på besøg i Videnscenter for Automation og Robotteknologi på TEC. Her får de i løbet af to dage lov til at se, mærke og forstå, hvad automatikuddannelsen kan byde på, og særligt robotterne fanger elevernes interesse.

Hvert år kommer mellem 150 og 250 grundforløbselever gennem gangene på TEC, hvor de får smagsprøver på de forskellige fagretninger. De fleste kender til, hvad man lærer på elektriker- og smedeuddannelserne, men færre ved hvad en automatiktekniker er.

Derfor bliver flere af eleverne overraskede over, hvad automatik- og procesuddannelsen indeholder, når de får lov til at snuse til bl.a. automatik, PLC, grundlæggende robotteknologi og meget andet. Udstyret i videnscenteret imponerer eleverne, og særligt de collaborative robotter fanger elevernes interesse.

Grundlæggende robotforståelse med Dobots

Arbejder du med GF1-elever, som skal introduceres for grundlæggende robotforståelse, så har videnscentret en række materialer og tilbud, som du kan benytte fx med Dobots.

En DOBOT er en firakset robotarm, der er så lille, at den kan stå på et skrivebord. Med dens beskedne størrelse og høje grad af brugervenlighed er den velegnet til undervisningsbrug og velegnet til at give elever en grundlæggende forståelse for robotters funktion, og hvad man kan bruge robotter til.

Vil du låne vores Dobots?

Kontakt videnscentret, hvis du vil låne Dobots til din undervisning.

Take away-kursus i Dobots

Vi tilbyder desuden gratis take away-kurser i Dobots, hvor vi kommer ud på din skole og underviser dig og dine elever i brugen af Dobots. Vi medbringer selv robotterne. Læs mere her.

Materialer

Desuden har videnscentret en række undervisningsmaterialer om Dobots, som kan downloades her på portalen:

Minikursus i Dobots

Dobot-kursus 1: Programmering med teach-knap og sugekop

Dobot kursus 2: Kreativt 3D-design med Dobot

Blockly-programmering og Dobots