Videnscenter for Automation og Robotteknologi er vilde med de små skrivebordsrobotter Dobots, fordi de er meget brugervenlige, eleverne synes, at de er sjov og så giver de en god og nem indgang til undervisning i robotter. Har du ikke selv Dobots på din erhvervsskole, så kan du helt gratis låne vores.

”Robotterne kan lave præcisionsarbejde på ting så store som biler og helt ned til ting i atomstørrelse. Der kan menneskehænder ikke være med, fordi de ryster for meget,” fortæller Frederik Haurum fra TEC.

Frederik er en af 20 erhvervsuddannelseselever på grundforløb 1 på TEC i Ballerup, som er ved at finde ud af, hvad man kan lære af en multifunktionel robotarm. Klassen tester Dobots og undervisningsforløb, som Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) stiller til rådighed for undervisningen på erhvervsskoler.

Dobots er en slags små skrivebordsrobotarme, som eleverne skal kalibrere og programmere, så de kan bruges til at løfte (mobiltelefoner) med sugekop, tegne (FCK og Brøndby logoer), gribe og flytte genstande på interimistiske produktionsbånd og skære med laser.

”Vi snuser kun til faget, men det giver et indblik i den større del af automatisering. Det giver en god basal viden om og oplevelse af, hvad det er, man kan komme til at arbejde med ude på de store fabrikker. Det er rigtig fedt,” fortæller den 18-årige elev Frederik Haurum.

Som kommende automatikteknikerelev giver det rigtig god mening at lære de små robotter at kende. Sammen med sine kammerater har Magnus Beck programmeret Dobot´en til at transportere plastikelementer op på toppen af en rampe via et lille samlebånd.

”Det lærer mig, hvordan automation fungerer, og hvad der skal til for, at det bevæger sig. Vi har kun arbejdet med det i dag, så jeg skal lige forstå det helt, men det er ret sjovt,” siger Magnus.

Vil du låne vores Dobots?

Kontakt videnscentret, hvis du vil låne Dobots til din undervisning.

Take away-Dobots

Vi tilbyder desuden gratis take away-kurser i Dobots, hvor vi kommer ud på din skole og underviser dig og dine elever i brugen af Dobots. Vi medbringer selv robotterne. Læs mere her.

Materialer

Desuden har videnscentret en række undervisningsmaterialer om Dobots, som kan downloades her på portalen:

Dobot-kursus 1: Programmering med teach-knap og sugekop

Dobot kursus 2: Kreativt 3D-design med Dobot

Blockly-programmering og Dobots