To videnscentre og Messecenter Herning samarbejder om erhvervsskolernes DM i 3D-print

For nylig mødtes Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) og Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur med repræsentanter fra Messecenter Herning til en snak om, hvordan man kan sammentænke de to videnscentres event DM i 3D-print med HI Messen 2023.

Sisse Merrild Nielsen, Christina Rosenlund og Casper Knudsen fra MCH A/S får rundvisning af Troels Nepper fra Videnscenter for Håndværk - Design & Arkitektur (VIHDA) i Mercantecs lokaler, hvor begge videnscentre bl.a. holder til.

DM i 3D-print for erhvervsskoleelever blev født for et par år siden i et samarbejde mellem de to videnscentre Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) og Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur. Konkurrencen er for GF2-elever og har kørt som et delvist online og fysisk event, hvor alle landet erhvervsskoler er inviteret til at deltage med hold af GF2-elever.

Formålet med konkurrence er at udbrede kendskabet og lysten til at arbejde med 3D-printteknologier blandt landets erhvervsskoleelever. I år løber konkurrencen af stablen i november måned – du kan læse mere om dette års konkurrence her.

Samarbejde med Messecenter Herning

Men allerede i 2023 ser det ud til, at konkurrencen skifter karakter og bliver endnu større og bredere, da Messecenter Herning drømmer om, at konkurrencen skal foregå på HI Messen 2023, som tiltrækker tusindvis af gæster og udstillere.

Derfor blev der for nylig afholdt et ideudviklingsmøde, hvor store tanker blev tænkt og de første planer for konkurrence i 2023 tog form.

“Vores ambition er at være med til at udbrede 3D-printteknologien på landets erhvervsskoler – blandt elever og faglærere – således, at de både er klar til at håndtere teknologien ude i industrien, men også får en grundlæggende teknologiforståelse og lyst til at prøve kræfter med ny teknologi. Et samarbejde med Messecenter Herning og HI Messen giver os en utrolig platform til dette, og derfor ser vi store perspektiver i dette samarbejde,” siger Christoffer Boserup Skov, videnscenterchef i Videnscenter for Automation og Robotteknolog.