Projektet Cobot Knowledge Lab skal nedbryde vidensbarrieren, som hæmmer danske produktionsvirksomheder i at udnytte potentialet i kollaborative robotter. Videoen her stiller skarpt på de spørgsmål, man skal stille sig selv, når man vil i gang med at oversætte en manuel proces til automation.

Cobot Knowledge Lab 2.0 støttes af Industriens Fond og er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, Implement Consulting Group og Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) og Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Syd).

Anvendelse af cobots giver danske virksomheder en unik mulighed for at bevare og styrke fleksibel produktion i Danmark, men både producenter og aftagere af kollaborative robotter understreger, at mangel på viden og kompetencer hos brugerne er en barriere for at indfri det store potentiale i teknologien.

Formålet med Cobot Knowledge Lab 2.0 er derfor at gøre danske produktionsvirksomheder i stand til selv at kunne integrere de mere simple cobot-løsninger.