Svejsedag var en stor succes i Thisted

Over 150 elever, virksomheder og andre interesserede valgte at lægge vejen forbi, da Videnscenter for Automation og Robotteknologi i samarbejde med Migatronic A/S og EUC Nordvest inviterede til svejseinspirationsdag.

Svejsning anno 2022 var omdrejningspunktet for inpirationsdagen hos EUC Nordvest i Thisted, hvor deltagerne kunne blive opdaterede på det sidste nye inden for svejsning, og hvor de bl.a. kunne møde Migatronic og BILA og få lov til se og røre ved alt fra manuelle svejsemaskiner til forskellige varianter af den kollaborative svejserobot CoWelder og fuldautomatiske svejseanlæg.

Det nyeste grej

Der var rig mulighed for at opleve al det nyeste grej inden for svejsning og automation. Blandt andet kunne deltagerne opleve de nyeste svejsemaskiner fra Migatronic, prøve kræfter med Soldamatics svejsesimulatorer, se UR-robotter med svejsesimulatorer, prøve grundlæggende robotprogrammering, afprøve de nyeste svejseformer i svejsecenteret, blive præsenteret for det ypperste inden for avanceret styringsteknologi og opleve Migatronics kollaborative svejseløsning, CoWelder, i aktion.

For de over 150 elever, repræsentanter fra virksomheder og andre interesserede var der sammensat et spændende program med inspirerende oplæg om alt fra energioptimering til tilskudsmuligheder og kursusudbud.

At så mange havde valgt at bruge en dag på svejsning glæder Steen Bojsen Jensen, der er uddannelseschef for Metal og Teknologi samt Industriteknik på EUC Nordvest.

“Det glæder mig rigtigt meget, at så mange er interessede i at deltage på sådan en dag, der er ret fagspecifik. Det viser bare, at mange er interessede i at få grønnere svejseteknologi og automation ud at virke i dagligdagen hos virksomhederne.”