DM i Skills løber i disse dage af stablen i Høng og danner ramme om intense konkurrencer, når elever på landet erhvervsuddannelser dyster om at blive Danmarks bedste inden for deres respektive fag. Videnscenter for Automation og Robotteknologi er med til at udvælge landets bedste inden for automatik.

Martin, der går på automatik- og procesuddannelsen på Mercantec i Viborg, er dybt koncentreret om opgaven ved DM i Skills 2022.

Koncentration, præcision og ambition er fællestræk ved de elever, der deltager i konkurrencerne ved dette års DM i Skills. De skal kunne arbejde under pres – både i forhold til de mange gæster, der besøger de store telte i Høng, og i forhold til at skulle præstere på tid.

Line Goul Stoffer, udviklingskonsulent i Videnscenter for Automation og Robotteknologi, er en af dommerne i automatik ved DM i Skills.

”Det er altid fedt at være dommer på Skills og se, hvordan eleverne reagerer på det kæmpe pres, de bliver sat under. Man kan se og mærke, hvordan de går ind i en dyb koncentration og trækker på deres faglighed. De elever, der deltager til DM i Skills, har allerede været igennem en udvælgelsesproces, og de kan lide at konkurrere,” siger Line Goul Stoffer, udviklingskonsulent ved Videnscenter for Automation og Robotteknologi og dommer på konkurrencerne i automatik på DM i Skills 2022.

Line Goul Stoffer har flere gange før været dommer ved DM i Skills. Alligevel bliver hun hver gang imponeret over elevernes formåen.

“Niveauet plejer at være rigtigt højt, og i år er ingen undtagelse,” siger hun.