Over 1000 elever og studerende fra 9. og 10. klasse, gymnasier, tekniske skoler, efterskoler, universiteter mm. har tilmeldt sig studiedagen på robotmessen R-22, som løber af stablen 23.-25. marts 2022.

Udviklingskonsulent i Videnscenter for Automation og Robotteknologi, Line Goul Stoffer, viser to folkeskoleelever, hvordan man programmerer en DOBOT. Foto: Katja Broholm

Robotmessen R-22 er godt i gang i Odense Congress Center. Messen strækker sig over tre dage og sidste dag (25. marts 2022) står i de studerendes tegn. Her gæster over 1000 elever og studerende messen, og en del af dem lægger vejen forbi DOBOT-workshoppen, hvor de bliver introduceret til programmering af de undervisningsvenlige robotter med god hjælp fra udviklingskonsulent i videnscentret, Line Goul Stoffer, og Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Syd).

En DOBOT er en firakset robotarm, der er så lille, at den kan stå på et skrivebord. Med dens beskedne størrelse og høje grad af brugervenlighed er den velegnet til undervisningsbrug og velegnet til at give elever en grundlæggende forståelse for robotters funktion, og hvad man kan bruge robotter til.

Hvis du gerne vil vide mere om programmering af DOBOT, så har videnscentret flere gratis undervisningsmaterialer til dig:

  • Faglærer på NEXT – UDDANNELSE KØBENHAVN, Brian Jørgensen, har i regi af videnscentret udarbejdet et introkursus i programmering af DOBOTs, hvor deltagerne bliver introduceret til brugen af DOBOT gennem 9 lettilgængelige og sjove opgaver. Find materialet her.
  • Faglærer på TECHCOLLEGE, Rasmus Brander, har i regi af videnscentret udarbejdet materialet: Kom godt i gang med Dobots og Blockly-programmering. Find materialet her.