27 elever fra EUC Sjælland kastede sig for nyligt engagerede over at bygge deres egne robotter og programmere dem til den afsluttende konkurrence. EUC Nordvests Lego Spike-kursus vækkede i den grad elevernes lyst til at lære og vide mere.

Martin Lyhne, der er faglærer på EUC Nordvest, var taget hele vejen til Næstved for at undervise eleverne på EUC Sjælland i Lego Spike-robotter.

Videnscentrets partnerskole EUC Nordvest har i regi af videnscenteret udviklet take away-kurser i undervisning i LEGO SPIKE Prime. Den undervisning-pakke havde EUC Sjælland i Næstved bestilt til 20 elever på GF1-forløb på byggeri og teknologi og 7 styks GF2-elever på datateknikeruddannelsen.

SPIKE Prime kombinerer den kendte legoklods med programmeringssproget Scratch og en programmerbar hub. Tilsammen bliver det til et super godt lærings- og uddannelsesredskab, der har til formål at inspirere eleverne til at tænke kreativt og løsningsorienteret.

”Det er et rigtigt godt koncept, netop fordi det kombiner leg, programmering og læring,” siger Per Nørreslet, underviser i data- og kommunikationsafdelingen hos EUC Sjælland.

Glemte pausen

Fremtidens arbejdsmarked og virksomheder har brug for, at eleverne fra landets erhvervsskoler kommer ud på den anden side med grundlæggende naturvidenskabelige kompetencer, indsigt i programmering og en veludviklet sans for problemløsning.

EUC Nordvests SPIKE-kursus har til formål både at vække elevernes interessen for programmering og anspore eleverne til at tænke innovativt samtidigt med, at de har det sjovt sammen med deres kammerater.

Der er ingen tvivl om, at EUC Nordvests program lykkedes med at vække lysten til at lære mere hos eleverne på EUC Sjælland.

”Man ved, at det er godt, når eleverne glemmer at gå til pause,” siger Martin Lyhne, underviser fra EUC Nordvest, der afviklede kurset sammen med undervisere fra EUC Sjælland.

 

 

Eleverne havde svært ved at løsrive sig fra deres Lego-robotter og glemte helt at holde pause.