TECHCOLLEGE har lavet et koncept, der har til formål at klæde faglærte og ufaglærte på inden for pladebearbejdning.

Metalbranchen har gang i hjulene, og der er derfor brug for kvalificerede medarbejdere, som kan understøtte deres vækst. Der ses blandt andet en stor efterspørgsel på medarbejdere, der har kompetencer inden for pladebearbejdning med hjælp fra automatiserede maskiner. Efterspørgslen har resulteret i et opkvalificeringssamarbejde mellem Aalborg Jobcenter, TECHCOLLEGE og udvalgte nordjyske virksomheder med en vekselvirkning mellem skole og praktik.

Kurset består af to moduler på TECHCOLLEGE og 2×2 ugers praktik i én virksomhed. I første praktikforløb lærer kursisten virksomheden at kende og bliver klogere på, hvordan virksomheden arbejder med pladebearbejdning. Andet modul på TECHCOLLEGE strækker sig også over tre uger. Dette modul er et kombinationsmodul, hvor virksomhederne har mulighed for at ønske, hvad modulet skal indeholde. I andet praktikforløb arbejder kursisten med konkrete opgaver inden for pladebearbejdning.

Mathilde Søndergaard Kristiansen

Har du spørgsmål?

Mathilde Søndergaard Kristiansen
Projektleder