Et unikt samarbejde om VSR teknologi

DAMRC arbejder sammen med Aarhus Universitet og Mercantec på at gøre teknologien Vibratory Stress Relief (VSR), som afspænder materialet vha. vibrationer til en tilgængelige teknologi for danske produktionsvirksomheder

I bearbejdningsindustrien opstår der ofte residualspændinger, som i dag typisk behandles vha. Thermal Stress Relief (TSR) – en dyr, tids- og energikrævende varmebehandlingsproces.

DAMRC (Danish Advanced Manufacturing Research Center) arbejder sammen med Aarhus Universitet og Mercantec på at gøre teknologien Vibratory Stress Relief (VSR) som afspænder materialet vha. vibrationer til en tilgængelige teknologi for danske produktionsvirksomheder. VSR-teknologien er en proces som er mere fleksibel, billigere og mere miljøvenligt end TSR.

I dag kan udstyret kun kobles til ét accelerometer, hvilket betyder at kun ét emne kan behandles ad gangen.

Målet er at koble flere accelerometre til for at kunne behandle flere emner på en gang.  Erhvervsskolen Mercantec bidrager i forbindelse med udvikling af automationsløsninger. Elever fra skolepraktik-ordningen på uddannelserne datateknikkerne og automatik-teknikerne arbejder på tværs i projektet.

Mercantec har i samarbejde med DAMRC koblet PLC, frekvensomformer og accelerometre sammen og fået konstrueret en GUI (brugerflade). Når brugerfladen er helt færdig, skal DAMRC teste udstyret på fysiske emner. Projektet er støttet af ELFORSK.

Har du spørgsmål?

Nis SchrollUddannelsesleder42502561nisc@mercantec.dk