Ambitionerne holdt hele vejen til svendeprøven

Automatikteknikerelever Nicklas, Mikkel og Kristoffer fra TEC bestod deres svendeprøve i automatik, og ambitionerne holdt.

Alt spillede til svendeprøven for de tre automatikteknikelever Mikkel, Nicklas og Kristoffer fra TEC – fejlfindingen, dokumentationen, programmeringen, test og funktionalitet med RFID og UR-robotten i centrum for det hele.

Når man har brugt så meget tid på det, så håber man da på et ok resultat”, sagde Kristoffer inden eksamen med nærmest jysk beskedenhed”. De syntes alle tre, at de havde leveret et resultat, som godt kunne godkendes. ”Man kan selvfølgelig altid blive bedre”, tilføjede Mikkel.Det er op til præsentationen, hvordan udfaldet af eksamen bliver”, sagde Nicklas.

 

Med godt samarbejde, når vi i mål

Svendene kan være rigtig stolte af sig selv, for de klarede eksamen over alle forventninger. De gode resultater har de opnået ved god planlægning af forløbet, ved at arbejde fokuseret og ved godt samarbejde. Og svendene kender hinanden godt. De har fulgtes ad siden, de startede på uddannelsen, så ”vi kender hinandens styrker. –Hvem der er god til hvad, og så har vi arbejdet efter det”, sagde Kristoffer.

 

Et projekt man kommer i dybden med

Som med alt andet arbejde havde svendene også udfordringer med deres projekt, og den største udfordring var risikovurderingen af anlægget. Det var uberørt territorium for dem alle tre, men samtidig oplevede de også, at det var et område, de virkelig kunne gå i dybden med. Derfor ”var vi nødt til at tage en beslutning om at stoppe et sted og sige, nu er det godt nok”, fortalte Nicklas. Og projektet var godt nok. Det var suverænt.

Ved svendeprøveafslutningen var familie og venner med online og deltog i fejringen med flag og hurraråb – næsten som at være der selv – og et fantastisk bidrag til at gøre dagen festlig.