Videoer løfter undervisningen på NEXT

På NEXT Uddannelse København har det vist sig, at læringsvideoer er et godt supplement til industriteknikeruddannelsen.

Selvom størstedelen af undervisningen på erhvervsskoler normalt foregår ved fysisk fremmøde, der giver mulighed for at drage fordel af maskiner, faglærerne og andre elever, så har læringsvideoer vist sig at være et effektivt supplement til den traditionelle undervisning. Det har NEXT Uddannelse København erfaret gennem et læringsvideo-projekt støttet af Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

Især elever, der døjer med ordblindhed eller lignende udfordringer, får stor gavn af muligheden for indlæring via video. For alle elever har det også den fordel, at der er mulighed for at spole tilbage og gense særlige sekvenser, hvis der er noget, man er i tvivl om.

Brugen af læringsvideoer i undervisningen har også været særlig aktuelt her i foråret 2020, hvor NEXT Uddannelse København ligeledes har været nedlukket pga. Corona. Her har videoerne sikret, at eleverne fortsat har kunne holde fast i læringen hjemmefra. På den måde har omstillingen til brugen af læringsvideoer også været et lysglimt i den ellers mørke Corona-tid, da den har medført, at både skolen, faglærerne og eleverne nu er fortrolige med denne nye undervisningsform. Derved kan videoer i stigende grad blive en del af undervisningen fremover, selvom den næppe kommer til at erstatte lærer-elev-relationen.

Hent videoerne, der forklarer hvordan man bruger CAD/CAM-programmet Mastercam, helt gratis her.

Læs mere om NEXT Uddannelse Københavns erfaring med læringsvideoer via linket nedenfor.