Indvielse af Videnscentret

For at markere overgangen fra tanke til virkelighed afholdte vi Videnscenterets officielle indvielse i efteråret 2018 med mere end 250 deltagere.

Her blev virksomheder, der arbejder med hardware og software inden for området, produktionsvirksomheder, hvor teknologien kan og skal anvendes, elever og faglærere samt andre nysgerrige sjæle meget klogere på videnscenterets formål og projekter.

Indvielsen blev åbnet af TECHCOLLEGEs direktør, Michael Johansson, der efter en velkomsttale overlod scenen til borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), der først fik hjælp af en robot til at klippe en fysisk snor over inden, han selv klippede en virtuel snor over ved hjælp af VR-briller. Eftermiddagen bød derefter på oplæg fra Ole Madsen fra Aalborg Universitets Robotics & Automation, der fortalte om implementeringen af automation og robotter i industrien. Herefter havde gæsterne mulighed for at bevæge sig rundt og se de forskellige igangsatte og planlagte projekter under videnscenteret. Efterfølgende var der oplæg fra professor Anette Kolmos, AAU’s UNESCO Centre for Problem Based Learning in Engineering Science and Sustainability, der blandt andet fortalte om, hvilke færdigheder fremtidens arbejdsmarked kræver. Eftermiddagen blev sluttet af med et oplæg af Nikolaj Sonne, der med ‘Teknologistorm med udsigt til Orkan’ fortalte om den hastige teknologiske udvikling, hvordan fremtiden ser ud og hvordan, vi kan gøre os klar til den.

Tak for interessen og tak til alle, der deltog på dagen.

Borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S) fik først hjælp af en robot til at klippe en fysisk snor over inden, han selv klippede en virtuel snor over ved hjælp af VR-briller til symbolisering af åbningen af Videnscentret.